The effect of welding ultra violet exposure on the cataract creation of welder workers in a factory 2021

مهسا شایان فر © ℗, محمد بهرامی کیان آبادی, شیما حیدری فر

The effect of welding ultra violet exposure on the cataract creation of welder workers in a factory 2021

Code: G-43629

Authors: مهسا شایان فر © ℗, محمد بهرامی کیان آبادی, شیما حیدری فر

Schedule: Not Scheduled!

Tag: Physical factors

Download: Download Poster

Abstract:

Background and Aim

جوشکاری یکی از مهمترین فنون صنعتی است که منبع تولید عوامل زیان آور شیمیایی و فیزیکی در محیط کار است. این عوامل می¬تواند بر بینایی جوشکاران تاثیر گذار باشند. آب مروارید (کدر شدن عدسی چشم) در اثر عواملی نظیر صدمه، مواجهه با مواد شیمیایی و فیوم های جوشکاری و قرارگرفتن در معرض اشعه های ماوراء بنفش ایجاد می شود. هدف این مطالعه تعیین اثر مواجهه پرتو ماوراء بنفش جوشکاری در آب مروارید جوشکاران می باشد.

Method

در این مطالعه مقطعی که در یک واحد صنعتی انجام گردید که با استفاده از معیار های ورود و خروج در مطالعه، از جامعه آماری 48 نفر نمونه انتخاب شدند. ابتدا از طریق پرونده شغلی موجود در کارگزینی کارگاه، سوابق مواجهه شغلی فرد با شغل جوشکاری تعیین، سپس از واحد ایمنی و بهداشت حرفه ای پرونده طب کار کارگران جهت بررسی سوابق پزشکی و سلامتی در رابطه با زمینه وجود بیماری دریافت شد، و همچنین نتایج آلاینده سنجی شرکت بررسی و اطلاعات تکمیلی از طریق مصاحبه از کارشناس مربوطه بدست آمد. در نهایت، کسانی که بنا به تشخیص دارای عارضه آب مروارید بودند شناسایی شدند. اطلاعات جمع اوری شده با استفاده از نرم افزار spss تحلیل آماری صورت گرفت و ارتباط میان مواجهه با پرتو و افت بینایی بین افراد نمونه بررسی شد.

Results

با انجام تست پیرسون همبستگی بین متوسط مواجهه زمانی (TWA) و درصد آب مروارید نشان می دهد که با افزایش TWAدرصد آب مروارید هم افزایش یافته است و ارتباط معنی دار و مستقیم بین آنها وجود دارد(P0.005). همچنین با استفاده از تحلیل های آماری ارتباط معنی دار و مستقیم بین افزایش مواجهه زمانی با پرتو و درصد آب مروارید وجود دارد .با بررسی مقایسه میانگین ها، نتایج نشان داد تفاوت معنا داری بین مواجهه زمانی با پرتو و درصد آب مروارید با نوع پروسه جوشکاری وجود ندارد. بین تعداد افراد مبتلا شده و نوع جوشکاری ارتباط معنی داری وجود ندارد . همچنین نتایج تحلیلی و ازمونهای آماری نشان می دهد سن و سابقه به عنوان متغییر های مداخله گر تاثیری در میانگین درصد آب مروارید نداشتند.

Conclusion

با توجه به نتایج حاصله و برآورد متوسط سن و میزان مواجهه و بررسی های به عمل آمده دریافتیم که از 48 نفر افراد شرکت کننده در این مطالعه که با مقادیر متفاوتی از پرتو مواجهه داشتند تعداد 26 نفر (54 درصد) از افراد به نوعی مبتلا به عارضه آب مروارید (کاتاراکت) هستند.

Keywords

جوشکاری، کاتاراکت، پرتو ماوراء بنفش

Comments (0)

No Comment yet. Be the first!

Post a comment

Post comment is closed by admin.